Bellen

WhatsAppen

ABS lampje brandt

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  9483 keer bekeken
  Deel dit artikel:
ABS-lampje

Brandt het ABS-lampje? Dan is er een storing in het ABS-systeem. Tijdens een storing functioneert het ABS-systeem niet. Wees daarom voorzichtig en bel direct 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Wat doet het ABS-systeem precies?

Het ABS-systeem treedt in werking zo gauw de wielen van de auto dreigen te blokkeren bij een noodstop. Het zorgt ervoor dat de bestuurder de controle houdt over de auto en niet in een slip raakt.

Via sensoren houdt het systeem per wiel in de gaten of het wiel dreigt te blokkeren. Dit houdt in dat het wiel door de remmen stilstaat terwijl het voertuig nog in beweging is. De auto raakt dan in een slip.

Door middel van kleppen laat ABS-systeem remvloeistof weglopen. De remdruk valt dan logischerwijs weg. Vervolgens brengt de elektronische ABS-pomp de remdruk heel snel weer terug. Dit wordt vervolgens herhaald zolang als dit nodig is.

Eigenlijk lijkt het principe van het ABS-systeem sterk op pompend remmen, maar dan stukken sneller. De werking van het ABS-systeem is goed te merken aan een trillend rempedaal en een krakend geluid. Als de ABS in werking treedt, lijkt het alsof er iets mis is met de auto. Het trillen en het geluid is echter volkomen normaal.

Waarom brandt het ABS-lampje?

Wanneer het oranje lampje van het ABS-systeem gaat branden, zal de auto prima blijven rijden. Er is echter wel een storing aanwezig in het ABS-systeem waardoor deze zichzelf heeft uitgeschakeld. Bij een noodstop is dat riskant. Neem daarom snel contact op met Multimerk. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een naar de werkplaats.

De oorzaak van een ABS-storing kan iets eenvoudigs zijn zoals een doorgebrande zekering of een losgeraakt contact van een van de wielsensoren. De ABS-sensoren krijgen vanwege hun positie bij het wiel, flink wat te verduren. Daarom is het ookmogelijk dat er oxidatie optreedt of dat de sensor volledig defect raakt.

Naast een zekering, contact of sensor is het ook mogelijk dat er iets mis is met de ABS-regelunit (die het systeem aanstuurt) of de elektronische ABS-pomp.

Een ABS-lampje, wat nu?

Onze specialisten beschikken over professionele diagnoseapparatuur en voldoende ervaring om snel te achterhalen waarom het ABS-systeem in een storing schiet. Na onze diagnose ontvang je een heldere prijsopgave voor het herstellen van het probleem.

Brandt het ABS lampje? Bel direct 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Dit vind je wellicht ook interessant