Bellen

WhatsAppen

APK-keuring in Drachten bij Bosch Car Service Multimerk

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  11703 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Laat je een APK-keuring uitvoeren door Multimerk? Dan weet je dat het goed zit. Onze ervaren APK-keurmeesters, die elke 2 jaar worden bijgeschoold, inspecteren jouw auto uitgebreid op alle eisen die de RDW stelt op het gebied van veiligheid en milieu.

Multimerk hanteert voor de APK een heldere all-in prijs waarbij zaken zoals de roetmeting, EOBD-test en afmeldkosten inbegrepen zijn. Voldoet jouw auto niet aan de wettelijke eisen? Dan ontvang je van ons vooraf een prijsopgave zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Uiteraard zit je nergens aan vast en hoef je de benodigde werkzaamheden niet per se bij Multimerk te laten uitvoeren.

Direct een APK-keuring bij Multimerk in Drachten inplannen? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of maak een afspraak online.

APK-keuring verlopen?

Met een verlopen APK-termijn, loop je risico op een boete en problemen met de verzekeraar. Hoe zit dat precies?

Je ontvangt gelukkig niet direct een boete bij een verlopen APK-keuring. De RDW geeft je twee maanden extra de tijd om het voertuig alsnog te laten keuren. Maar, er mag niet meer in de auto gereden worden. Met uitzondering van een ritje naar de garage (dit moet je kunnen bewijzen). Als de APK-termijn twee maanden verlopen is, ontvang je automatisch een boete op de deurmat.

Ga je tóch op pad met een voertuig met verlopen APK? Dan riskeer je ook een boete. Raak je betrokken bij een ongeval? Dan keert de verzekeraar mogelijk niet uit.

Tip: maak op tijd een afspraak voor de APK-keuring. Hiermee voorkom je vervelende situaties.

Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of maak een afspraak voor een APK-keuring via onze website.

Wanneer APK-keuring?

Weet je niet wanneer de auto APK-gekeurd moet worden? Indien de auto nog niet is gekeurd, gelden de onderstaande regels. Is de auto eerder al gekeurd? Dan kun je op het APK-bewijs zien tot wanneer deze APK geldig is. Via de website van de RDW check je online wanneer de APK verloopt.

APK benzineauto

Een nieuwe benzineauto dient na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd te worden. Daarna tweemaal na 2 jaar en vervolgens ieder jaar. Voorbeeld: Je hebt in 2018 een nieuwe auto gekocht. Dan moet deze voor het eerst in 2022 APK gekeurd worden. Vervolgens in 2024 en 2026. Daarna ieder jaar.

APK elektrische auto

Bij de APK-keuring van een elektrische auto geldt hetzelfde als bij een benzineauto.

APK dieselauto

Een nieuwe auto op diesel moet na 3 jaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna ieder jaar.

APK auto op gas (LPG, CNG)

Voor een auto op LPG en CNG geldt hetzelfde als bij een dieselauto.

Handige tips vóórdat jouw auto APK gekeurd wordt

Het is verstandig om zelf de auto even te controleren op een aantal basispunten voordat je deze voor een APK-keuring naar Multimerk brengt. Dit is eenvoudig om te doen en zorgt ervoor dat je beter op de hoogte bent van eventuele benodigde reparaties. Daarnaast bespaart het je mogelijk zelfs kosten.

1. Verlichting

Controleer de verlichting van je auto voor en achter. Is er een lampje stuk? Dan komt de auto waarschijnlijk niet door de APK-keuring. Bekijk of je een reservelampje hebt en deze kunt vervangen. Bij oudere auto’s is dit vaak redelijk eenvoudig.

2. Banden

De banden van je auto moeten een profieldiepte hebben van minimaal 1,6 mm. De profieldiepte meet je met een profieldieptemetertje of met de indicators in het profiel. Dat zijn verhogingen in het profiel, die eenvoudig te vinden zijn door je vinger door het profiel te laten glijden. De band is versleten als de indicator de weg kan raken en dus even hoog als het profiel zelf is. Dit geldt niet voor de reserveband. Deze mag ‘versleten’ zijn, al is dat uiteraard niet verstandig.

Tip: zijn de banden aan vervanging toe? Oriënteer je dan alvast op het aanschaffen van nieuwe exemplaren.

3. Ruitenwissers

Zijn de rubbers van ruitenwissers versleten? Dan is de kans groot dat deze niet door de APK-keuring heen komen. Daarnaast moet er ruitenwisservloeistof aanwezig zijn in het reservoir. Vul het reservoir bij als deze (bijna) leeg is. Een leeg reservoir is namelijk een afkeurpunt.

4. Uitlaat

Om door de keuring heen te komen mag de uitlaat niet lek zijn. Wil je controleren of de uitlaat lek is? Houd dan kort de uitlaat dicht met een oude doek. Wanneer de uitlaat lek is zul je met een sissend geluid lucht horen ontsnappen uit het lek. Wees hiermee wel voorzichtig en doe dit alleen bij een geheel koude motor. Uitlaatgassen kunnen enorm heet zijn!

Relevante artikelen