Bellen

WhatsAppen

Over Multimerk

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  11550 keer bekeken
  Deel dit artikel:

De start van Multimerk

Meer dan 20 jaar geleden bedacht ondernemer Jan de Vries in Ureterp de basis voor Multimerk: een vriendelijk autobedrijf met een focus op Duitse automerken.

Specialisatie in Duitse automerken

Multimerk specialiseerde zich vanaf de oprichting in de Duitse automerken: Volkswagen, Audi, Mercedes en BMW. Deze specialisatie werd gecommuniceerd door de slogan: ‘Multimerk, uw beste Duitse autovriend’.

Maar na verloop van tijd werd Multimerk ook opgemerkt door bezitters van niet-Duitse auto’s. De persoonlijke, deskundige en betaalbare manier van werken steeg in populariteit!

Samenwerking

In 2002 wordt Wigcher Rietsema mede-eigenaar van Multimerk, zodat oprichter Jan zich volledig kan richten op de verkoop en Wigcher op de werkplaats.

Multimerk in Ureterp, jaren geleden..

Aangesloten bij Bosch Car Service

In 2004 sluit Multimerk zich aan bij Bosch Car Service. De werkplaats krijgt daardoor de beschikking over betere software en apparatuur. Daarnaast wordt het via Bosch mogelijk om ook leaserijders te verwelkomen. Rond deze tijd werd onze interesse in de Volkswagen Transporter gewekt.

Vroegere tijden…

Multimerk verhuist naar Drachten

In 2010 besluit oprichter Jan de Vries dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en vertrekt bij Multimerk. Wigcher gaat samenwerken met Geert Bijma van autobedrijf Auto Bijma uit Drachten. Multimerk verhuist daarom naar Drachten en wordt gevestigd in het pand van Auto Bijma. Auto Bijma was stond bekend om de iconische Eiffeltoren die voor het pand stond.

Auto Bijma Juni 2009
Multimerk Juni 2019

Klein begonnen, hard gegroeid en toch hetzelfde gebleven

Sinds de oprichting van Multimerk is er veel veranderd. Toch is de kern: persoonlijk, deskundig en betaalbaar auto-onderhoud hetzelfde gebleven.

Tegenwoordig zijn de Volkswagen Transporters het imago van Multimerk Alhoewel Multimerk niet alleen met bestelbussen werkt, hebben wij wel een sterke specialisatie in de Volkswagen Transporter.

Vanaf de verhuizing naar Drachten is besloten om niet meer op specifieke automerken te richten, maar om juist te richten op het bieden van topservice, topkwaliteit en persoonlijkheid voor een eerlijke prijs.

Een auto wordt bij Multimerk minstens zo goed behandeld als bij de merkdealer maar dan zonder alle poeha. Eigenlijk gewoon precies zoals vroeger.. 🙂