Bellen

WhatsAppen

Airbaglampje brandt

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  13015 keer bekeken
  Deel dit artikel:
Airbaglampje

Brandt het airbaglampje op je dashboard? Dan is er een storing aanwezig in het airbagsysteem. Tijdens een storing functioneren de airbags niet. Wees daarom voorzichtig en bel direct 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Hoe werkt het airbagsysteem?

Wat een airbag doet in het geval van een ongeval is voor de meesten wel duidelijk. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

In de auto zijn vertragingssensoren aanwezig die continue meten hoeveel vertraging er optreedt. Bij een botsing is de vertraging erg groot, waardoor het systeem weet dat de airbags nodig zijn. 

Indien de vertraging groter is dan 12 meter per seconde, zal de aircoregelunit een explosief activeren dat de airbags laat uitklappen en ze vult met gas. Dit hele proces gaat enorm snel, zodat de airbags de klap opvangen en letsel verminderen. Na het uitklappen lopen de airbags direct weer leeg. 

Waarom brandt het airbaglampje?

De regelunit controleert regelmatig de onderdelen van het airbagsysteem. Wanneer er een storing ontstaat in een van de onderdelen, zal de regelunit dit kenbaar maken met een oranje airbaglampje in het dashboard.

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom het airbaglampje gaat branden. Mogelijke oorzaken zijn:

  • De gordelspanner is defect
  • De regelunit is defect
  • Een contact is niet in orde
  • De passagiersairbagschakelaar is defect
  • De wikkelveer is defect (bedrading in het stuur)

Een airbaglampje, wat nu?

Wanneer het airbaglampje brandt is er een storing in het systeem aanwezig. Bij een botsing werken de airbags mogelijk niet. Het is daarom belangrijk om snel contact op te nemen met Multimerk via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of een .

Onze specialisten stellen via diagnoseapparatuur vast wat de oorzaak van het lampje is. Vervolgens ontvang je een heldere uitleg en prijsopgave voor het oplossen van het airbagprobleem.

Brandt het airbaglampje? Bel direct 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Dit vind je wellicht ook interessant