Bellen

WhatsAppen

Aircoservice bij de specialist in Drachten

  24 maart 2022 (bijgewerkt)
  12414 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Airco niet meer koud? Stinkt de airco of een ander aircoprobleem? Bosch Car Service Multimerk in Drachten beschikt over alle benodigde airco apparatuur en heeft jarenlange ervaring met het vullen en/of repareren van airco’s.

Wij lossen gegarandeerd jouw airco probleem op en maken de auto weer aangenaam koud. Direct contact met onze specialist? Stuur een .

Vind snel wat je zoekt:
Airco vullen
Airco onderhoud
Airco reinigen
Airco reparatie
Hoe werkt een airco?

Airco vullen

Airco vullen is een relatief voordelige handeling om de airco weer heerlijk koud te maken.

Waarom moet de airco gevuld worden?

Door diverse oorzaken neemt het peil van het aircogas jaarlijks ongeveer 10% af. Wanneer er te weinig koudemiddel aanwezig is in het systeem zal de airco niet meer goed koelen.

Indien er geen mankement of lekkage aanwezig is, is airco vullen de oplossing om de airco weer aangenaam koel te maken.

Hoe gaat airco vullen in zijn werk?

Allereerst sluit onze aircomonteur de aircoapparatuur op de auto aan. Vervolgens wordt gecontroleerd hoeveel koudemiddel in de airco aanwezig is.

Is het peil van het koudemiddel laag, maar niet leeg? Dan is airco vullen meestal voldoende. Desgewenst kan er UV-lekdetectie worden toegevoegd aan de airco. Met een speciale lamp controleren we dan na een aantal weken of er een lek aanwezig is.

Aircosysteem volledig leeg? Dan is er waarschijnlijk een defect in het aircosysteem aanwezig. Bij een leeg aircosysteem raden wij een diagnose aan. U ontvangt daarna een heldere prijsopgave voor herstel van de airco.

Tarief van airco vullen

Voor airco vullen hanteren wij het all-in tarief van €99. Dus inclusief BTW, koudemiddel, gebruik apparatuur en arbeidsloon. Kom langs zonder afspraak, airco vullen is klaar terwijl u wacht. Het all-in tarief geldt voor het gangbare R134a koudemiddel.

Zien onze monteurs een mankement aan de airco? Dan laten we jou dat uiteraard weten. Direct contact met onze specialist? Stuur een .

Airco onderhoud

Het aircosysteem in de auto vergt over het algemeen weinig onderhoud. Maar helemaal onderhoudsvrij is de airco niet.

Het aircosysteem werkt op basis van koudemiddel. Het peil van dit koudemiddel zakt langzaam door verschillende factoren. Bij een te laag peil functioneert het aircosysteem niet meer goed. Daarnaast kan dit ook dure reparaties aan de airco veroorzaken!

Wij adviseren je om minimaal om het jaar de airco te laten vullen. Verder is het uiteraard verstandig om vóór een lange vakantierit je airco bij Multimerk te laten controleren. Een defecte airco tijdens je vakantie is verre van comfortabel. Direct contact met onze specialist? Stuur een .

Airco reinigen bij Multimerk

Er komt een onaangename geur uit je airco? Door een combinatie van vocht, vuil en temperatuur ontstaat er een groei van bacteriën en schimmels in het aircosysteem. Dit zorgt op den duur voor muffe lucht in de auto. Deze lucht stinkt niet alleen, het is ook ongezond. Direct contact met onze specialist? Stuur een .

Tip: Door de airco zo’n 10 minuten uit te schakelen voordat je op jouw bestemming bent, droogt de airco beter op. Bacteriën en schimmels krijgen dan minder kans.

Laat je auto airco voor een eerlijke prijs reinigen bij Multimerk in Drachten. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of maak een afspraak via onze website

Multimerk heeft enorm veel ervaring op het gebied van airco’s en het vullen daarvan. Jouw airco is bij ons in vertrouwde handen. Wij vullen jouw airco terwijl je wacht. Zonder afspraak! Kom snel bij ons langs in Drachten.

Airco reparatie

Een aircosysteem in de auto is een heerlijke luxe wanneer de temperatuur buiten omhoog gaat. Maar het is erg vervelend als de airco niet meer koud wordt. Pas dan merk je hoe onmisbaar de airco in de auto eigenlijk is.

Wordt de airco niet meer koud? Mogelijk wordt dit veroorzaakt door een defect onderdeel. Denk daarbij aan de aircopomp (compressor), verdamper of de condensor.

Indien er een airco reparatie nodig is om de airco weer koud te krijgen is dit al gauw een kostbare ingreep. In dat geval is het prettig als jouw aircosysteem door een aircospecialist wordt hersteld.

Hoe werkt een auto airco?

De airco in onze auto koelt zo heerlijk omdat deze slim gebruik maakt van een natuurkundig verschijnsel. Namelijk dat het verdampen van een vloeistof omgevingswarmte kost.

In de onderstaande tekening zie je alle belangrijke onderdelen die samen het aircosysteem vormen. In dit gesloten systeem circuleert continue een koudemiddel / aircogas.

(1) De compressor (of: aircopomp) pompt het koudemiddel naar de condensor. (2) In de condensor wordt het koudemiddel gekoeld en wordt het vloeibaar. Vervolgens filtert de (3) filterdroger de vloeistof en wordt de vloeistof naar de (4) expansieklep gepompt. Dit onderdeel laat maar kleine beetjes koudemiddel door, zodat de druk afneemt. Door de lage druk verdampt de vloeistof in de (5) verdamper. Het verdampen kost omgevingswarmte. De (6) ventilator blaast de afgekoelde lucht vervolgens de auto in.

Bron: lageautokosten.nl

Multimerk is aircospecialist

Onze werkplaats is zeer gespecialiseerd in aircosystemen. Met onze vele jaren ervaring lossen we ieder aircoprobleem op.
Mogelijkheden zijn onder andere:

Is jouw aircosysteem kapot en ben je benieuwd naar de kosten? Bel gerust 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335, vraag een offerte aan via onze website of stuur een .

Relevante artikelen