Bellen

WhatsAppen

DSG automaat problemen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  20892 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Problemen met jouw DSG automaat? Dan helpt Multimerk jou graag verder. Op deze pagina vind je meer informatie over DSG problemen. Wij geven je graag advies. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of rechtstreeks met de specialist.

Wat is een DSG automaat en hoe werkt het?

Voordat we ingaan op de DSG automaat problemen, eerst wat achtergrond informatie. De term DSG is de afkorting voor Direktschaltgetriebe of Direct-Shift Gearbox.

Het gaat hier om een automatische versnellingsbak van de Volkswagen Groep die snel en soepel schakelt. De DSG-automaat is o.a. aanwezig bij Volkswagen, Skoda en Seat. Audi gebruikt in principe ook DSG automaten, maar noemt dit een S-tronic automaat.

DSG automaat in een Volkswagen Transporter

De DSG automaat combineert als het ware twee handgeschakelde versnellingsbakken in één systeem. De ene versnellingsbak neemt de even versnellingen voor zijn rekening en de andere versnellingsbak de oneven versnellingen. Door deze combinatie is het mogelijk om alvast de volgende versnelling klaar te zetten.

De DSG automaat schakelt razendsnel tussen versnellingen. Dit zorgt voor een comfortabele rijbeleving omdat het schakelen soepel en nauwelijks merkbaar is. Daarnaast is een DSG vanwege zijn efficiënte werking zuiniger dan een handgeschakelde of conventionele automatische versnellingsbak. Voor meer informatie bekijk je de DSG-pagina op wikipedia

Bron: Practicalmotoring.com.au

Ondervind je DSG automaat problemen? Vraag onze specialist om advies via .

Problemen met een DSG automaat

Een DSG automaat kan helaas ook klachten opleveren. Mogelijk DSG klachten zijn o.a.: een schokkende DSG bak, vreemde geluiden, trillingen, het uit een versnelling schieten of het niet meer werken van de achteruit.

DSG automaat problemen? Multimerk helpt je deskundig verder. Denk bijvoorbeeld aan een een plaatselijke reparatie zoals het vervangen van de Mechatronic of een complete DSG revisie. Ook het vervangen van de DSG olie en het spoelen van de DSG versnellingsbak behoort tot de mogelijkheden.

Is de DSG automaat dermate defect dat de auto niet meer rijdt? Dan transporteren wij de auto naar onze werkplaats en zorgen wij graag voor vervangend vervoer.

Bel direct 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Relevante artikelen