Bellen

WhatsAppen

Zekeringen vervangen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  16327 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Een zekering voorkomt schade aan de elektronische systemen in de auto zoals je ruitenwissers. De autozekering beschermt namelijk bedrading tegen een te hoge elektrische stroom door zichzelf door te branden. Zo komt de hoge elektrische stroom niet bij het elektronische systeem. Wanneer er een zekering is doorgebrand betekent dit dat er kortsluiting heeft plaatsgevonden. Als dit het geval is zal de zekering vervangen moeten worden. Wij vertellen je hoe dat moet!

Waar vind je de zekeringskast?

Alle originele autozekeringen bevinden zich in een zekeringskast, deze bevindt zich vaak onder het dashboard. Meestal zit aan de zijkant van de zekeringskast een zekeringstrekker, deze tang trekt zonder moeite zekeringen uit de kast. Achter op de deksel van de zekeringskast staat een diagram die aangeeft waar elke zekering voor gebruikt wordt.

Extra setje zekeringen

Ons advies is om altijd een extra setje zekeringen in de auto mee te nemen, ze kosten vrijwel niets. een setje zekeringen zijn onder andere online verkrijgbaar en bij benzinestations.

Hoe vervang je een zekering?

  1. Zet het contact van je auto uit.
  2. Zoek de zekeringskast, deze bevindt zich meestal onder het stuur aan de bestuurderskant.
  3. Haal de deksel met een diagram aan de binnenzijde van de zekeringskast waardoor alle zekeringen tevoorschijn komen zoals in het plaatje hieronder.
  4. Loop het diagram na om te zien welke zekering je moet vervangen.
  5. Gebruik een zekeringstrekker om gemakkelijk de zekering te verwijderen.
  6. Bekijk de zekering en kijk of deze is doorgebrand.
  7. Mocht de zekering niet zijn doorgebrand? Bel dan Multimerk op 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.
  8. Bij een doorgebrande zekering plaats je een nieuwe zekering, let wel op dat de kleur en het aantal ampère met elkaar overeenkomen. Druk de zekering voor de zekerheid aan zodat je zeker weet dat deze vast zit.
  9. Zet het contact aan en kijk of het probleem is opgelost.
Zekeringkast onder het stuur.

Gaat de zekering weer stuk? Neem dan contact op met onze specialisten via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur ons een .