Bellen

WhatsAppen

Problemen waterpomp Volkswagen Transporter 2.5 TDI

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  6646 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Al vele jaren is de Transporter van Volkswagen gewild bij ondernemers. Volkswagen staat bekend als een merk met stevige bedrijfswagens, maar zelfs met deze pronkstukken kunnen er mankementen zijn. En dat is erg vervelend. Als jouw Transporter stil staat, geldt dit meestal ook voor je werkzaamheden. In dit artikel staat de defecte waterpomp van de Transporter T5 met 2.5 TDI motor centraal.

Functie van de waterpomp

Om te voorkomen dat een motor oververhit raakt, wordt er koelvloeistof door het systeem gepompt. Daar is de waterpomp voor. Helaas kan de waterpomp van op den duur gaan lekken, zowel inwendig als uitwendig. Wanneer er sprake is van inwendige lekkage, dan is dat niet direct zichtbaar. De koelvloeistof komt echter wel terecht in de motorolie en/of in de stuurbekrachtigingsolie. Dit is erg schadelijk voor de motor.

Hoog verbruik koelvloeistof?

Ben je in het bezit van een Transporter met 2.5 TDI 5-cilinder motor en verbruikt deze veel koelvloeistof? Grote kans dat de waterpomp lek is. Indien de waterpomp lek is, zal deze vervangen moeten worden. Bij de VW Transporter is het vervangen van de waterpomp een flinke klus. De waterpomp is weggebouwd en helaas moeilijk bereikbaar. Bij de Volkswagendealer betekent dit al gauw een prijzige reparatie wanneer het buiten de garantietermijn valt. Kom daarom naar Multimerk. Onze specialisten hebben veel ervaring met VW Transporters en weten er raad mee!

Multimerk helpt je verder bij een lekke waterpomp

We zorgen graag voor passend vervangend vervoer zodat jouw werkzaamheden niet stil komen te liggen. Bel voor advies naar 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Relevante artikelen