Bellen

WhatsAppen

EGR-klep

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  6498 keer bekeken
  Deel dit artikel:

De EGR-klep zorgt ervoor dat de uitstoot van een motor schoner wordt. Dit doet de EGR-klep door een verlaging van de uitstoot van stikstofoxiden. De uitstoot van stikstofoxiden is slecht voor de gezondheid en het milieu. Een EGR-klep komt vooral voor in dieselmotoren.

Problemen met de EGR-klep? Bel met onze specialisten via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Hoe werkt een EGR-klep?

Eenvoudig gezegd hergebruikt een EGR-klep uitlaatgassen om zo de uitstoot van stikstofoxiden te verlagen. Dit wordt ook wel uitlaatgasrecirculatie genoemd.

Met een EGR-klep worden er twee soorten uitlaatgasrecirculatie onderscheiden: de uitlaatgassen die weer hergebruikt worden en de uitlaatgassen die de auto verlaten.

De EGR-klep voert uitlaatgassen terug naar de motor en verbrandt deze opnieuw. Omdat de uitlaatgassen weer terug de motor in gaan wordt deze onbedoeld wel meer vervuild dan normaal. Want een verlaging van de NOx uitstoot (stikstofoxide of stikstofdioxide) is beter voor het milieu.

Wat zijn symptomen van een vervuilde EGR-klep?

Problemen die door een vervuilde EGR-klep veroorzaakt zouden kunnen worden:

  • Brandend motorstoringslampje
  • Onregelmatig stationair lopen
  • Slecht aanslaan van de motor
  • Stotteren of haperen tijdens het rijden
  • De auto stoot zwarte rook uit
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Vermogensverlies

Er zijn meerdere symptomen voor een defecte of vervuilde EGR-klep waaronder bijvoorbeeld onderstaand storingslampje op je dashboard!

Storingslamp EGR-klep

Herkent u één van deze symptomen neem dan direct contact met ons op via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Hoe kan het dat mijn EGR-klep vervuild is?

Helaas kan een EGR-klep defect raken. Bijvoorbeeld omdat deze verstopt is geraakt door vervuiling.

Een EGR-klep zorgt ervoor dat uitlaatgassen niet direct worden uitgestoten, maar weer met de aangezogen lucht worden vermengd. Dit zorgt onbedoeld voor vervuiling van de EGR-klep. Heb je problemen met de EGR-klep? Geeft de EGR-klep een storing? Multimerk in Drachten helpt jou graag verder!

Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een gratis offerte aan via de website.

Relevante artikelen