Bellen

WhatsAppen

Hagelschade auto repareren

  14 december 2020 (bijgewerkt)
  6810 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Hagelbuien komen zowel in de zomer als in de winter voor. Het klinkt niet zo logisch, maar met name de harde hagel in de zomer kan voor vervelende verrassingen zorgen. Het komt niet vaak voor, maar hagel ter grootte van tennisballen is zeker mogelijk. Een flinke zomerse hagelbui kan desastreus zijn voor het plaatwerk en de lak van jouw auto. Bevat jouw auto (zware) hagelschade? De schadespecialisten van Multimerk helpen je vakkundig verder. Bel direct [telefoonnummer] of stuur een bericht via onze website

Wel of niet verzekerd bij hagelschade?

In principe bestaan er drie soorten verzekeringen: De WA-verzekering, de WA-plusverzekering (beperkt casco verzekering) en de volledig casco verzekering (all risk).

Heb je een WA-verzekering? Dan ben je alleen verzekerd voor schade die je bij een ander hebt veroorzaakt. Hagelschade is dan helaas niet gedekt. Mocht dit het geval zijn, dan denken onze specialisten graag met je mee over de mogelijkheden.

Heb je een WA-plusverzekering of volledig casco verzekering? Dan valt hagelschade wel onder de dekking. Multimerk ondersteunt je bij een snelle en efficiënte afhandeling met de verzekeraar. In de meest gevallen vergoeden wij jouw eigen risico. Bij een forse hagelschade zal de verzekeraar vragen naar een schadecalculatie van een derde partij. Wanneer je dat wenst nemen onze specialisten dit geheel voor je uit handen. Als je de schade bij Multimerk laat herstellen is zo’n calculatie volledig voor onze rekening.

Uitdeuken zonder spuiten

Hagelschade varieert van een aantal lichte deukjes tot een auto waarbij het dak en de motorkap volledig geruïneerd is. Wanneer de schade beperkt is tot een aantal kleine deukjes zonder lakschade is uitdeuken zonder spuiten meestal de meest voordelige oplossing.

Spotrepair

Als er sprake is van lichte hagelschade met lakschade kan spotrepair een uitkomst zijn. Daar waar de hagel is ingeslagen worden reparaties uitgevoerd. Dit in plaats van het volledig herstellen en spuiten van het betreffende autodeel.

Matige tot zware hagelschade

Is je auto onderworpen aan een zware hagelbui en is de schade aanzienlijk? Dan begrijpen we bij Multimerk dat dit ontzettend vervelend is. De auto ziet er niet meer fraai uit en de verkoopwaarde daalt. Of het nu om verzekeringsschade gaat of niet, de specialisten van Multimerk geven je passend advies. Indien nodig worden de beschadigde delen volledig hersteld, geplamuurd, geschuurd en opnieuw gespoten tot de auto weer puntgaaf is.

Vervangen van onderdelen

In sommige gevallen zijn de auto-onderdelen zo beschadigd dat uitdeuken en ander herstelwerk financieel niet meer aantrekkelijk is of niet tot een mooi resultaat leidt. Denk bijvoorbeeld aan een motorkap dat volledig bezaaid is met ernstige deuken en lakschade.

Wat de schade ook is, onze schadespecialisten weten er raad mee. Neem direct contact op via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een

Relevante artikelen