Bellen

WhatsAppen

Automaat flushen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  3699 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Automaat flushen reduceert de kans op vervelende en bovenal kostbare automaatproblemen. De olie die in de automaat aanwezig is, raakt op den duur vervuild en verliest zijn smerende eigenschappen. Vervuilde automaatolie zorgt voor vervuiling van essentiële onderdelen zoals de oliekanalen, schakelkleppen en lamellen, met extra slijtage en defecten als gevolg.

Multimerk adviseert om de automaat iedere 80.000 – 100.000 km te laten flushen. Bij een DSG-automaat adviseren wij een interval van 60.000 km.

Met automaat flushen wordt overigens hetzelfde bedoeld als automaat spoelen.

Automaat flushen als onderhoud

Automaat flushen is een preventieve onderhoudshandeling waarbij de automaatbak wordt gereinigd en de automaatolie ververst. Door periodiek jouw automaat te laten flushen, is de kans een stuk kleiner dat vervuiling kostbare defecten veroorzaakt aan de automaat. Direct een afspraak maken? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.

collage automaat spoelen afbeeldingen

Automaat flushen bij klachten

Is automaat flushen ook een oplossing bij klachten? Zoals beschreven is flushen in eerste instantie een onderhoudshandeling met een preventieve werking. Maar het reinigen van de automaat biedt soms ook uitkomst bij automaten die reeds klachten opleveren. Door het flushen wordt vuil uit de automaat verwijderd, waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Wanneer onderdelen in de automaatbak daadwerkelijk defect zijn, zal automaat flushen uiteraard niet helpen. Wij kunnen nooit garanderen dat flushen de klachten van een automaatbak oplost. Vanwege de hoge kosten van een automaatrevisie is automaat spoelen vaak wel een goede eerste optie. Wij geven je graag advies over jouw specifieke situatie. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

De verschillende stappen

Allereerst zal de flushspecialist de automaat op de juiste temperatuur brengen en de automaat aansluiten op het flushapparaat. Vervolgens wordt een reinigend additief toegevoegd aan de huidige ATF-olie. Het flushapparaat gebruikt deze combinatie om de automaat met een lopende motor te spoelen en daarmee zoveel mogelijk aanslag en vervuiling te verwijderen.

Tijdens het flushen bedient de specialist alle versnellingen meerdere malen voor een optimale reiniging. Na de reiniging wordt de ATF-olie vervangen door hoogwaardige olie van Kroon-Oil.

Wij vertellen je graag welke olie wij gebruiken voor jouw type auto. Heb je specifieke wensen qua olie? Laat het ons weten!

Wanneer gewenst wordt ook het ATF-oliefilter van de automaatbak vervangen.

Heb je klachten over de automaat of ben je geïnteresseerd in preventief onderhoud? Onze experts beantwoorden graag jouw vragen. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een bericht via onze website.

Relevante artikelen