Bellen

WhatsAppen

BMW automaat spoelen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  5736 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Periodiek de BMW automaat spoelen en reinigen is essentieel om de BMW automaat in goede conditie te houden en de kans op vervelende euvels te verkleinen.

Er zijn diverse BMW automaten, o.a.: Steptronic, DCT, DKG en SMG.

Multimerk raadt aan om de BMW automaat iedere 80.000 tot 100.000 km te laten spoelen. Onze flushspecialisten geven je er graag advies over.

Direct een offerte ontvangen voor BMW automaat spoelen? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een bericht via de website.

Automaat BMW spoelen bij klachten

Ook bij klachten kan een spoelbeurt helpen. Denk hierbij aan het schokken van de automaat tijdens het doorschakelen, het slippen van de automaat tijdens het schakelen of het brandstofverbruik dat hoger wordt.

Automaatbak spoelen is uiteraard vele malen goedkoper dan een revisie van de automaat. Maar het spoelen van jouw BMW blijft een reinigende onderhoudshandeling en lost geen defecten op. Er is daarom nooit de garantie dat spoelen de klachten wegneemt.

Het proces van BMW automaat spoelen

Hoe gaat automaat spoelen van een BMW precies in zijn werk? Om te beginnen wordt de automaat op de juiste temperatuur gebracht en de automaat van de BMW aangesloten op het spoelapparaat. De specialist voegt vervolgens een additief toe aan de oude ATF-olie.

Het flushapparaat begint daarna met het spoelen en reinigen van de automaatbak. Door het flushen wordt zoveel mogelijk verontreiniging uit de automaat verwijderd.

Tijdens het spoelproces bedient de specialist alle verschillende versnellingen voor een optimale reiniging. Na het spoelen van de automaat wordt de oude ATF-olie vakkundig ververst. Indien gewenst wordt ook het oliefilter vervangen. Dit is optioneel, maar wel aan te raden.

Welke automaat olie (ATF) wordt er gebruikt voor jouw BMW?

Multimerk geeft je graag inzicht in de specifieke automaat-olie die gebruikt wordt voor het verversen van de automaat.

Grote kans dat jouw BMW een ZF-automaat heeft. Indien gewenst wordt originele ZF Liveguard Fluid gebruikt voor het verversen van de automaat.

Daarnaast maakt Multimerk regelmatig gebruik van Kroon-Oil. Olie van Kroon-Oil is voordeliger en van hoogwaardige vergelijkbare kwaliteit. Deze olie wordt geleverd in een variant die afgestemd is op jouw type BMW.

Advies nodig over automaat spoelen?

Werkt de automaat van je BMW niet naar behoren of heb je interesse in preventief onderhoud? Wij geven je in beide gevallen graag advies. Ook voor een voordelige reparaties of revisie ben je bij Multimerk aan het juiste adres.

Lees ook ons uitgebreide artikel over spoelen en verversen.

Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een offerte aan via de website. Stuur je liever een ? Geen probleem!

Relevante artikelen