Bellen

WhatsAppen

Luchtmassameter vervangen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  5019 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Wat is een luchtmassameter? Hoe werkt het? Wat zijn de gevolgen van een defecte luchtmassameter? Wij geven er graag antwoord op. Direct de luchtmassameter laten vervangen? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Hoe werkt een luchtmassameter?

Een luchtmassameter meet hoeveel lucht richting de cilinders stroomt. Dit doet de luchtmassameter middels een sensor. De sensor geeft de hoeveelheid lucht door aan het motormanagementsysteem. Deze computer zorgt met deze data voor een soepele en efficiënte verbranding in de motor.

Wat zijn de gevolgen van een defecte luchtmassameter?

Wanneer de sensor van de luchtmassameter vervuild is door ouderdom. Wordt er een verkeerde waarde afgegeven naar het motormanagementsysteem? Dit kan uitdraaien tot slecht stationair draaien, stotteren en inhouden tijdens het wegrijden.

LET OP: Als de sensor vervuild is zal het motormanagement dit vaak niet herkennen. Daarom kan het zijn dat er geen storingslampje zal branden terwijl deze wel vervuild is. Wanneer het motormanagement systeem dit wel ziet zal het oranje motor lampje branden.

Storingslamp EGR-klep

Een defecte luchtmassameter moet snel vervangen worden om schade te voorkomen. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met onze specialisten via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur ons een .

Relevante artikelen