Bellen

WhatsAppen

Dynamo vervangen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  4340 keer bekeken
  Deel dit artikel:

De dynamo zorgt voor twee dingen: het leveren van stroom naar verschillende componenten in de auto en het bijladen van de accu. Als je de auto start dan begint de dynamo meteen te werken, dit komt omdat de dynamo met een multiriem vast zit aan de motor.

De dynamo zorgt dus voor de levering van stroom zodat bijvoorbeeld de airco, lampen, ramen en boordcomputer functioneren. Na een tijdje slijt de dynamo waardoor deze niet meer goed functioneert.

Problemen met de dynamo? Neem contact met ons op via een of bel ons op 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.

De dynamo is stuk, en nu?

Wanneer de dynamo stuk is en de accu nog niet leeg is, kun je nog naar de dichtstbijzijnde garage rijden. In dit geval maakt de auto gebruik van de nog opgeladen energie van de accu. De accu raakt uiteraard wel leeg, de auto valt dan uit. Rijd direct naar een garage en zet zoveel mogelijk stroomverbruikers uit.

Wat zijn de kenmerken van een kapotte dynamo?

Hoe merk je dat er iets mis is met de dynamo?

  • De auto start niet meer
  • Er brandt een lampje op het dashboard
  • De ramen gaan langzamer omhoog en omlaag dan normaal
  • De koplampen zijn minder fel
  • De ruitenwissers bewegen langzamer dan normaal

Herken je een of meerdere van bovenstaande symptomen? Neem contact met ons op via een of bel ons op 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.