Bellen

WhatsAppen

Autoschade zonder dader

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  4544 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Schade aan je auto is ontzettend vervelend. Helemaal als de veroorzaker ervan buiten beeld is. Zonder tegenpartij draai je zelf voor de schade op. Maar gelukkig geldt dit niet voor alle gevallen. In sommige situaties vergoedt het Waarborgfonds Motorverkeer (WBF) de geleden schade.

Wanneer wordt er schade vergoed?

Het Waarborgfonds vergoedt ten eerste enkel schade die veroorzaakt is door een motorrijtuig. Schade door bijvoorbeeld vandalisme, diefstal of natuurgeweld valt buiten het fonds. Verder is het belangrijk dat het voertuig dat de schade heeft veroorzaakt onbekend is. Is het voertuig wél bekend maar onverzekerd of gestolen? Ook dan mag je aankloppen bij het fonds. Op schadezonderdader.nl vind je een handige online check die een indicatie geeft of je wel / niet in aanmerking komt.

Valt jouw situatie onder het Waarborgfonds? Dan moet je aantoonbaar maken dat je alles hebt gedaan om te achterhalen wie de ‘dader’ is. Ook een aangifte bij de politie is onderdeel van de voorwaarden. Tenslotte verlangt het fonds bewijs dat een ander voertuig verantwoordelijk is voor de schade. Bijvoorbeeld door middel van getuigen.

Welke schade wordt er vergoed?

In principe vergoedt het WBF alle schade die veroorzaakt is door een motorrijtuig. Niet alleen schade aan je auto, maar ook schade aan je motorfiets, fiets, huis, of zelfs je tuinhek. Daarnaast geldt het fonds ook voor letselschade. Zolang de schade maar veroorzaakt is door een motorrijtuig.

Betaal je een eigen risico?

Je betaalt alleen een eigen risico bij materiële schade die veroorzaakt is door een onbekende dader. Het eigen risico bedraagt € 250,-.

Zijn er gevolgen voor de eigen autoverzekering?

Het is mogelijk dat er gevolgen zijn voor de no-claim korting bij je verzekeraar. Informeer hier dus eerst naar voordat je actie onderneemt.

Wat als je casco (all-risk) verzekerd bent?

Wanneer je all-risk verzekerd bent, is het in de meeste gevallen verplicht om de schade af te handelen met je verzekeraar. Als de schade binnen het fonds valt, kan de verzekeraar alsnog een claim indienen bij het WBF. Overleg dit met je verzekeraar.

Heeft jouw auto schade opgelopen? De schadespecialisten van Multimerk helpen je graag verder bij vakkundig herstel en advies. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur direct foto’s van de schade op via een .