Bellen

WhatsAppen

Volvo automaat spoelen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  4129 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Een Volvo mét automaat is een heerlijke luxe. Maar net als bijna alle onderdelen in de auto, is een Volvo automaat niet onderhoudsvrij. Volvo automaat spoelen en verversen helpt problemen aan een Powershift en Geartronic automaat voorkomen. Advies nodig? Stuur gewoon een of bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.

Automaat spoelen, wat is dat precies?

Veel automaten maken gebruik van meerdere liters automaatolie (ATF olie) voor smering en koeling. De ATF olie raakt langzaamaan vervuild en gaat achteruit in kwaliteit.

Als de Volvo automaat niet op tijd wordt onderhouden, raken essentiële onderdelen in de automaat vervuild. Denk bijvoorbeeld aan dichtslibbende oliekanelen. Ernstige vervuiling kan vervelende klachten veroorzaken zoals bonken / schokken tijdens het schakelen.

Vervuiling vergroot de kans op defecten aan automaatonderdelen, die alleen met een kostbare revisie opgelost worden. Correct onderhoud helpt defecten voorkomen.

Multimerk raadt aan de Volvo automaat om de 80.000 km – 100.000 km te laten spoelen en verversen.

Volvo automaat met klachten?

Levert de automaat van jouw Volvo klachten op tijdens het schakelen? In sommige gevallen is automaat spoelen een relatief erg voordelige manier om de klachten te verhelpen of te verminderen. Dit geldt alleen bij lichtere klachten. Alhoewel, we kunnen helaas nooit 100% garanderen dat spoelen de klachten oplost.

Alleen automaat olie verversen voldoende?

Er zijn partijen die alleen de olie verversen en het filter vernieuwen van de Volvo automaat. Naar onze mening is dat onvoldoende, omdat er vervuilde olie achterblijft in het systeem. Met name wanneer het een conventionele automaat met koppelomvormer betreft. Bij Volvo automaat spoelen wordt de olie machinaal ververst. Daardoor wordt er meer vervuilde olie uit het automaat verwijderd.

Advies nodig over automaat spoelen? Neem gerust contact op met onze specialisten via of bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335.

Relevante artikelen