Bellen

WhatsAppen

Ford automaat spoelen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  3811 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Houd de automaat van je Ford in goede staat door deze periodiek te laten spoelen (flushen). Het spoelen en verversen van de automatische versnellingsbak is belangrijk om de kans op dure reparaties te verkleinen. De specialisten van Multimerk geven jou graag advies over automaat spoelen. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een offerte aan.

Automaat spoelen van jouw Ford uit voorzorg

Automaatbak spoelen is een onderhoudshandeling die uit voorzorg wordt uitgevoerd. Net als bijvoorbeeld een grote of kleine beurt aan een Ford. En die voorzorg is niet voor niets. Een defecte automaat geeft vervelende klachten en staat bovenal garant voor een kostbare reparatie.

Het aanpakken van vervuiling

Veel automaten werken op basis van automaatolie voor smering en koeling. Deze olie raakt langzaamaan vervuild waardoor de werking achteruit gaat. Ook zorgt de vervuilde olie ervoor dat cruciale onderdelen in de automaat vervuild raken. Het gevolg is een verhoogde slijtage en een verhoogde kans op defecten.

Door de automaat olie periodiek te vervangen én de aanwezige vervuiling aan te pakken reduceer je de kans op prijzige reparaties. Automaat spoelen doe je dus uit voorzorg.

Automaat spoelen tegen klachten

Automaat spoelen wordt niet alleen gebruikt voor onderhoud. Het wordt ook ingezet wanneer er klachten zijn aan de automaat. Het flushen en verversen van de automatische versnellingsbak kan in sommige gevallen de klachten verminderen of wegnemen. Dat klachten daadwerkelijk verminderen is nooit te garanderen.

Automaat spoelen heeft enkel een reinigende en preventieve werking, het lost geen defecten op. Maar gezien de hoge kosten van een automaat revisie is het in sommige gevallen een poging waard om eerst de automaat van de Ford te laten spoelen en verversen. Wij denken graag met je mee wat voor jou de beste oplossing is. Stuur onze automaatspecialist een .

De methode van het automaatbak spoelen

De flushspecialisten van Multimerk nemen ruim de tijd om de automaat van het voertuig te spoelen en te verversen. Om te beginnen wordt de automaatbak op de juiste temperatuur gebracht en gekoppeld aan het flushapparaat.

Daarna voegt de flushspecialist een reinigend additief toe aan de aanwezige automaatolie. Met deze combinatie zal de spoelmachine starten met het doorspoelen van de automaatbak om zoveel mogelijk vervuiling te verwijderen.

Tijdens het spoelen wordt elke versnelling meerdere malen gebruikt voor een optimale reiniging. Na dit proces wordt de bestaande olie op vakkundige wijze vervangen door kwalitatief hoogwaardige automaatolie. Indien jij dat wenst wordt ook het oliefilter vervangen. Het vervangen van het filter is optioneel, maar wordt wel door ons aangeraden.

De keuze van automaatolie voor jouw Ford

Een automaat bestaat uit complexe techniek. We begrijpen het als je graag wilt weten welke automaatolie gebruikt wordt bij het spoelen en verversen van uw kostbare automaat. We geven je graag inzicht in het soort olie dat er voor jouw type Ford gebruikt wordt.

Daarnaast houden we uiteraard rekening met eventuele wensen wat betreft de oliekeuze. In onze werkplaats maken wij regelmatig gebruik van automaatolie van Kroon-Oil. Dat is kwalitatieve en betaalbare olie die geleverd wordt in een geschikte variant voor jouw type automaatbak.

Uiteraard kun je ook kiezen voor originele automaatolie van Motorcraft®. Onze flushspecialisten geven graag advies over de keuze van de automaatolie.

Advies nodig over de automaat van jouw Ford?

Een automaatbak biedt extra comfort en luxe, maar is wel veel complexer dan een handgeschakelde bak. Is de automaat van je Ford aan automaat flushen toe, heb je klachten, of wil je gewoon eens advies inwinnen? Bel gerust 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een gratis offerte aan. Onze specialisten beantwoorden ook graag jouw vragen via .

Relevante artikelen