Bellen

WhatsAppen

Automatische versnellingsbak spoelen

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  3547 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Spoelen van de automatische versnellingsbak is belangrijk om de versnellingsbak in optimale conditie te houden. Net als regulier onderhoud aan een auto helpt het onnodige reparaties voorkomen.

Multimerkt adviseert om de automatische versnellingsbak om de 80.000 – 100.000 km te laten spoelen. Met uitzondering van de DSG automaat. Deze dient iedere 60.000 km gespoeld te worden.

Advies nodig over automaat spoelen? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Uitleg over automatische versnellingsbak spoelen

Het spoelen van de automatische versnellingsbak is een onderhoudshandeling waarbij een spoelmachine de automaat met olie en reinigingsmiddel doorspoelt om vervuiling weg te nemen. Vervolgens wordt de olie machinaal ververst.

Bij een normale olieverversing blijft er veel vervuilde automaatolie achter in o.a. de koppelomvormer. Bij automaat spoelen wordt de vervuilde olie grotendeels verwijderd en ververst.

Vaak wordt ook het oliefilter van de automaat vervangen. Al is dat wel optioneel.

Klachten automatische versnellingsbak verhelpen

Levert de automatische versnellingsbak klachten op? Bijvoorbeeld bonken of schokken? Automaat spoelen helpt in sommige gevallen om de klachten weg te nemen of te verminderen. Uiteraard alleen als de automaat door vervuiling klachten vertoond. Bij daadwerkelijke defecten aan de automaat, dient er een revisie uitgevoerd te worden. We kunnen nooit garanderen dat klachten worden opgelost. Mogelijk klachten zijn o.a.

  • Auto schokt bij schakelen
  • Auto bonkt bij schakelen
  • Auto slipt bij schakelen
  • Auto heeft een wisselend toerental
  • Auto heeft moeite met de kickdown
  • Auto heeft moeite met het kiezen en vasthouden van de versnelling

Automaat schakelt niet goed? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

Relevante artikelen