Bellen

WhatsAppen

Automaat spoelen Audi

  20 november 2020 (bijgewerkt)
  4504 keer bekeken
  Deel dit artikel:

Houd de automaat van jouw Audi in topconditie door deze periodiek te laten reinigen en verversen. Audi automaat spoelen is bedoeld als preventieve onderhoudsbeurt.

Een bijkomend voordeel is dat spoelen en verversen soms vervelende klachten oplost of vermindert. Onze medewerkers geven je graag advies. Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag eenvoudig een offerte aan via de website.

Audi automaat spoelen als onderhoud

Bij veel automaten wordt gebruik gemaakt van transmissieolie voor de smering en koeling van bewegende delen. Deze olie raakt op den duur vervuild met als gevolg dat ook essentiële onderdelen zoals de schakelkleppen en lamellen vervuild raken. Dat zorgt voor een verhoogde slijtage en een verhoogde kans op vervelende defecten. Automaat spoelen pakt vervuiling aan en verkleint de kans op kostbare reparaties aan de Audi automaat.

Automaat spoelen bij aanwezige klachten

Levert de automaat van je Audi klachten op? In sommige gevallen is een spoelbeurt voldoende om de klachten weg te nemen of te verminderen. De kosten voor het spoelen van de automatische versnellingsbak zijn vele malen lager dan een complete automaat revisie. Automaat spoelen is daarom vaak het proberen waard.

Automaat spoelen is geen wondermiddel, het werkt enkel reinigend. Daarom is er geen garantie dat een spoelbeurt klachten daadwerkelijk zal verhelpen. Onze specialisten adviseren jou graag. Stuur een , bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een offerte aan via de website.

Werkwijze automaat spoelen Audi

De onderhoudshandeling begint bij het op temperatuur brengen van de automaatbak. Als de automatische transmissie van de Audi eenmaal op temperatuur is gebracht, wordt het spoelapparaat op de automaatbak aangesloten.

Daaropvolgend wordt er een reinigend supplement toegevoegd aan de huidige automaatolie. Na deze voorbereidingen start de flushautomaat met het doorspoelen van de automaatbak.

Tijdens de spoelbeurt wordt elke versnelling meerdere malen ingeschakeld om de automaatbak zo optimaal mogelijk te reinigen.

Na het spoelproces wordt de aanwezige automaatolie vakkundig verwijderd en tegelijkertijd vervangen door eersteklas schone olie. Indien je dat wenst wordt ook het oliefilter vervangen. Dit is optioneel, maar wordt door Multimerk wel aangeraden.

Welke automaatolie gebruiken wij voor jouw Audi?

We begrijpen dat je exact wilt weten welke automaatolie wordt gebruikt voor jouw Audi. Onze specialisten geven hier graag inzicht in. Indien gewenst wordt de automaat ververst met originele Tiptronic-, Multitronic- of S-tronic-automaatolie. Daarnaast maken wij naar volle tevredenheid gebruik van de olie van Kroon-Oil. Deze oliefabrikant levert hoogwaardige en betaalbare automaatolie in vele varianten, toegespitst op het type automaat van jouw Audi.

Advies nodig over de automaat van jouw Audi?

Is de automaat toe aan onderhoud of geeft deze vervelende klachten? In beide gevallen voorzien onze medewerkers je graag van advies. Bel direct 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een gratis offerte aan via de website.

Relevante artikelen