Bellen

WhatsAppen

Olieproblemen VW Transporter 2.0 TDI Biturbo 180 pk (CFCA, CSHA)

  31 oktober 2022 (bijgewerkt)
  38509 keer bekeken
  Deel dit artikel:

De Volkswagen Transporter is een mooie en sportieve bedrijfswagen die al sinds 1950 een rijke geschiedenis heeft opgebouwd. Maar helaas komen er bij de Transporter ook mankementen voor waar Volkswagen minder trots op is. Bijvoorbeeld de olieproblemen bij de 2.0 BiTDI 180 pk motoren.

Direct advies nodig van onze specialist? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een offerte aan via de website.

Olieproblemen bij de Volkswagen Transporter

De 2.0 TDI Biturbo 132 kW / 180 pk-motor van Volkswagen heeft een grote kans op mankementen nadat de garantieperiode verstreken is. Dit merk je aan een hoog olieverbruik. Het is een probleem dat de bestuurder algauw opzadelt met een kostbare reparatie. Heb jij een Volkswagen Transporter én last van een hoog olieverbruik? Lees dan vooral door en ontdek waar dit probleem aan ligt en wat Multimerk voor jou kan betekenen.

Olieproblemen bij de Volkswagen Amarok

De Volkswagen Amarok is in het verleden ook uitgevoerd met de 2.0 TDI Biturbo 132 kW / 180 pk-motor. Alle informatie op deze pagina geldt ook voor de VW Amarok (motorcode: CSHA).

Wanneer is het olieverbruik te hoog?

Een motor verbruikt olie, dat is normaal. Maar wanneer is er sprake van een te hoog olieverbruik? Ongeveer 1 liter olie op 5000 km is gangbaar bij normaal gebruik. Wordt de Transporter regelmatig zwaar belast? Dan is het olieverbruik uiteraard hoger. 1 liter olie op 2000 – 3000 km is dan aanvaardbaar. Wordt het olieverbruik nog hoger? Dan is de kans groot dat dit veroorzaakt wordt door een defect. 

Het is bij deze motor verstandig om regelmatig het oliepeil te controleren en bij te houden hoeveel olie je eventueel bijvult. Speciaal daarvoor hebben we een handig verbruiksoverzicht gemaakt. Print deze uit en houd daarmee het verbruik bij.   

Defecte zuigerveren en problemen met de cilinderwanden

Het mankement dat een hoog olieverbruik veroorzaakt doet zich voor bij de VW Transporter Biturbo 2.0 TDI 132 kW / 180 pk die geleverd is tussen eind 2009 en 2015. Het betreft de motor met motorcode: CFCA en onderdeelnummer: 03L100092AX / 03L100092AX

Na ongeveer drie jaar en bij een tellerstand van zo’n 100.000 kilometer verbruikt de Transporter steeds meer olie. In onze werkplaats maken wij bijvoorbeeld gevallen mee waarbij het olieverbruik meer dan 1 liter per 1000 kilometer is.

Het olieprobleem ontstaat doordat de zuigerveren / olieschraapveren defect raken. Olieschraapveren zijn veren die bevestigd zijn aan de zuigers en functioneren als afdichting tussen de verbrandingsruimte en de carter. De veren zorgen ervoor dat er zo min mogelijk motorolie in de verbrandingsruimte terechtkomt. Dit voorkomt een hoog olieverbruik en houdt de motor in optimale conditie.

Defecte zuigerveren laten overigens niet alleen olie door, ze beschadigen ook de cilinderwanden.

Blijf je desondanks doorrijden en olie bijvullen? Dan is de kans op motorschade groot. De slechte verbranding is daarnaast vroeg of laat fataal voor het roetfilter en de turbo.

Olieproblemen? Blijf er niet meer rondrijden en neem direct contact op met onze specialist via 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of stuur een .

vervuilde zuigers van een transporter voor en na
Nette zuigers versus zuigers in slechte staat

Te veel vermogen en te zwaar belast

Volgens Autotrust wordt er waarschijnlijk te veel vermogen gevergd uit een relatief klein motorblok. Wanneer de Transporter met regelmaat zwaar beladen wordt, vergroot dit de kans dat er problemen ontstaan. Al met al een bijzonder vervelend mankement, met name omdat het probleem zich vaak voordoet wanneer de garantieperiode al verstreken is.

Wel het CFCA-motorblok maar nog geen olieproblemen?

Is het olieverbruik van jouw Transporter 2.0 TDI 180 pk nog normaal? Dan is het zaak om bewust om te gaan met de belasting van de motor. Verg niet continue het uiterste van de motor en rijd met beleid wanneer de Transporter zwaar beladen is. Daarnaast raden we je aan om de olie wat vaker te verversen dan voorgeschreven. Check tenslotte regelmatig het olieverbruik en trek direct aan de bel als het verbruik aanzienlijk stijgt. Vraag onze specialist gerust advies.

Hoe gaat Volkswagen om met het hoge olieverbruik?

Wellicht stelt het je enigszins gerust dat je niet de enige bent die tegen dit probleem aanloopt. Het olieprobleem komt zelfs zo vaak voor dat garantieverzekeraar Autotrust is gestopt met het verzekeren van dit type motor. Ondanks dat alles erop wijst dat het hier om een structureel probleem gaat, lijkt Volkswagen zich maar weinig coulant op te stellen naar zijn klanten. Voor een reparatie buiten de garantieperiode worden al gauw flinke tarieven gerekend. Geldt dit ook voor jou? Neem dan rechtstreeks contact op met onze specialist via .

Het aanbod van Multimerk

  • Motor laten reviseren of vervangen voor een scherp tarief
  • 12 maanden BOVAG-garantie
  • Gratis vervangend vervoer
  • Multimerk is Volkswagen Transporter specialist en heeft veel ervaring met deze motor
  • Mogelijkheid tot transport van en naar onze werkplaats door héél Nederland en België.
  • Multimerk is aangesloten bij Bosch Car Service en Bovag

Wat kan Multimerk voor jouw Transporter betekenen?

Wij begrijpen dat het uiterst vervelend is wanneer je in het bezit bent van de VW Transporter Biturbo (132 kW / 180 pk) en tegen het olieprobleem aanloopt. Is de garantieperiode van jouw Transporter verlopen en rekent de dealer een aanzienlijk tarief? Dan helpt Multimerk je graag verder met een voordeligere oplosssing. Dit doen wij door de motor van de Volkswagen Transporter te reviseren of te voorzien van een ‘nieuwe’ gereviseerde motor. Met deze ingreep reduceren wij het olieverbruik weer naar een normaal niveau. Interesse? Stuur onze specialist een .

Voor deze oplossing rekenen wij een tarief dat lager is dan wat de Volkswagendealer hanteert.

Vlakken van het onderblok bij olieproblemen
Vlakken onderblok

Gratis vervangend vervoer

Laat je het olieprobleem oplossen door Multimerk? Dan zorgen wij voor gratis vervangend vervoer, op basis van volle tank mee, volle tank terug.

12 maanden BOVAG-garantie

Je hebt recht op 12 maanden BOVAG-garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Advies nodig van onze specialist? Bel 0512 - 511 335 (klik om te bellen) 0512 - 511 335 of vraag een gratis offerte aan.

Relevante artikelen

One Response

  1. ik heb hem ook de cfca ben eerste eigenaar inmiddels 148000 op teller gechipt naar 230pk 500nm en olie verbruik 1litr op 9000 km das geen gein dusss ja hoe ken da

Comments are closed.